Consultant Deal Analytics

Company
PwC
Type
Fulltime
Location
Amsterdam
Sector
Consulting, Data Analytics
Required language
Dutch, English
Website
https://www.pwc.nl/careers

Description

Unfortunately this vacancy is only in Dutch.

Wil jij onze cliënten helpen waarde te creëren in het kader van een deal (M&A)? Wil jij als Consultant Data Analytics M&A nieuwe, originele inzichten bieden aan de hand van een breed pakket aan tools en technieken en je stempel drukken op data analytics-projecten? Spreekt dit je aan? Solliciteer dan meteen!

Hoe ziet je werk eruit?

Als Consultant Data Analytics M&A werk je in een team van probleemoplossers met uitgebreide advies- en sectorervaring, die onze klanten helpen bij het oplossen van complexe zakelijke problemen. Bij de projecten gaat het om het ondersteunen van cliënten bij de aan- en verkoop van bedrijven waarbij data analytics een steeds grotere rol speelt. Aan de hand van gegevens uit de verkoop-, marketing-, operationele en financiële systemen van de cliënt breng je de belangrijkste value drivers in kaart en breng je advies uit over verbeteropties. Wat de analyse betreft, beperk je je niet tot één techniek maar zorg je ervoor dat je een breed pakket aan technieken en tools tot je beschikking hebt, zodat je cliënten optimaal van dienst kunt zijn.
 

In je dagelijkse werk ben je bezig met zaken als:

In kaart brengen en testen van bedrijfshypotheses aan de hand van data analytics-technieken;

  • Uitvoeren van analyses met korte deadlines volgens hoge kwaliteitsnormen;

  • Samenwerken met het deal team om de analyses te verwerken in het algehele advies van PwC omtrent het overname object;

  • Bijdrage leveren aan interne innovatieprojecten ter verbetering van de huidige werkwijze of ter verwerving van kennis over nieuwe technieken en tools;

  • Op de hoogte blijven van lokale en nationale (bedrijfs)economische kwesties;

  • Ontwikkelen van interne en externe relaties en het PwC-merk. 

Je krijgt de kans om deel uit te maken van een groeiend team in een van de meest succesvolle Deal (M&A)-praktijkgroepen op de markt. Je werkt in deal teams bestaande uit collega's met een diverse achtergrond en ervaring, waarbij je verantwoordelijk bent voor het aanleveren van inzichten op basis van data analytics. Je werkt jaarlijks mee aan 8-10 projecten voor Corporate & Private Equity-cliënten, waardoor je een uniek inzicht krijgt in het Nederlandse en internationale bedrijfsleven.

Wie ben jij?

Je passie is het werken met gegevens om zeer diverse problemen op te lossen, en dat in een dynamische werkomgeving. Je bent nieuwsgierig van aard, houdt ervan om diep te graven, antwoorden te vinden en niet alleen oppervlakkig naar een probleem te kijken. Jij bent de ideale kandidaat voor deze juniorfunctie als je aan het volgende voldoet:

  • Je hebt (bijna) een master in econometrie, wiskunde, engineering of een vergelijkbare studie afgerond en bent trots op je cijfers en je activiteiten buiten je studie. We zijn ook geïnteresseerd als je een master hebt op het gebied van financiën, bedrijfskunde of computerwetenschappen met een sterke nadruk op toegepaste statistiek;

  • Je hebt een passie voor financiën;

  • Je hebt zelfvertrouwen en bent zelfverzekerd en flexibel;

  • Je werkt graag in een multidisciplinaire, snel veranderende omgeving;

  • Je bent een teamspeler maar kunt ook zelfstandig werken;

  • Je probeert graag nieuwe dingen uit en wilt meer leren over Finance & Business Strategy;

  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;

  • Je beschikt bij voorkeur over basiservaring met R, Python, Matlab, Hadoop, (MY)SQL, SPSS, programmeren of vergelijkbaar.

Wat bieden wij?

Het Deal Analytics-team in Nederland werkt nauw samen met data analytics-teams in andere landen zoals Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd. Er zijn dus internationale mogelijkheden voor je loopbaanontwikkeling.
Verder besteden wij veel aandacht aan je persoonlijke en technische ontwikkeling. Behalve door interne en externe trainingen leer je ook door te doen – een belangrijk element bij de ontwikkeling van je kennis en kunde op het gebied van data analytics. Verder krijg je een coach die jou tijdens je gehele carrière helpt bij je ontwikkeling.
Werken bij PwC betekent werken met uiteenlopende klanten en inspirerende collega's. Je krijgt uitgebreide arbeidsvoorwaarden, die zijn opgesteld met aandacht voor jouw verdere groei en een flexibel evenwicht tussen werk en privé. Dit betekent dat we je het volgende bieden:

  • Een passend salaris en uitgebreide secundaire voorwaarden. Je ontvangt onder andere een welzijnsbudget. Dit is een persoonlijk budget van € 1000 per jaar dat je kunt besteden aan je eigen gezondheid en welzijn (bijv. mindfulness, sporten, lifestyle coaching, een tweede scherm voor thuiswerken, een noise cancelling-koptelefoon e.d.);

  • Een maandelijkse internetvergoeding;

  • Een leaseauto of autovergoeding, een laptop en een iPhone;

  • 32 vakantiedagen per jaar; 

  • Leuke informele (virtuele) activiteiten met collega's, zoals online borrels. 

Solliciteer nu!

Heb je interesse, herken je je in onze purpose en waarden en pas je in het profiel? Solliciteer dan nu via onze website en stuur de volgende documenten mee:

  • cv

  • begeleidende brief

  • diploma en cijferlijst bachelor en master

Binnen twee weken nemen wij contact met je op over je sollicitatie.

Heb je in de tussentijd nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze recruiters Fleur Peters (Fleur.peters@pwc.com) of Mitch Kox, (mitch.kox@pwc.com).

  • EY-SVG
close
Forgot password