(Tactisch) Datasteward

Company
Belastingdienst
Type
Fulltime
Location
Utrecht
Sector
Data Analytics, Software/IT
Required language
Dutch
Website
http://bit.ly/belastingdienst-kraket

Description

Note: This vacancy is only in Dutch.

Een belangrijke bijdrage leveren aan een zorgvuldig en verantwoord gegevensgebruik. Dat is wat jou aanspreekt in het algemeen. En taken als het leveren van input voor datamanagementstrategie en het opstellen van een datakwaliteitsplan in het bijzonder. Jij zit op je plek in Utrecht als tactisch data-steward bij het Centrum Facilitaire Dienstverlening.

 • Master/doctoraal
 • Data & Analyse/ICT
 • Utrecht
 • 32-26 uur
 • €3.919,-/€5.825,- bruto p.m.

Dit doe je bij de Belastingdienst

Jij gaat aan de slag bij het team Businessinformatiemanagement, Processen en Projecten. Onze ambities zijn groot. Denk bijvoorbeeld aan het bereiken van meer slagkracht en snelheid in de dienstverlening en het vergroten van de wendbaarheid in de uitvoering. Goede data is daarbij een basisbehoefte. Jij draagt eraan bij dat onze gegevens ‘fit for purpose’ zijn. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit advisering bij het gebruik van gegevens, het ondersteunen bij datamanagement-maturityscans en het monitoren van afgesproken verbeteractiviteiten.

In je rol heb je zicht en sturing op onze gegevens, wat ze betekenen, wie ze (her)gebruiken, waarvoor en wie voor die gegevens verantwoordelijk is. Daarnaast adviseer je het management over aanwezige en gewenste kwaliteit van onze gegevens. Jij wilt zoveel mogelijk waarde uit data halen ten behoeve van onze doelstelling en vanzelfsprekend ga je zorgvuldig om met de data. Als tactisch data-steward ben je een belangrijke spil bij het professionaliseren van datamanagement.

Een bijzondere baan, omdat...

 • Je lid bent van een club van experts op het gebied van bedrijfskunde, informatiemanagement en IT, die als doel heeft om de shared service organisatie Centrum Facilitaire Dienstverlening beter en duurzamer te laten presteren.
 • Je direct en indirect bijdraagt aan de service van de Belastingdienst en dus aan alle Nederlanders en bedrijven in Nederland.
 • Je jezelf verder kunt ontwikkelen via de Belastingdienst Academy.
 • Je aan de slag gaat bij een energiek team met een enorme drive om samen iets moois neer te zetten.

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt minimaal academisch niveau.
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring in een relevante richting of specialisatie en algemene kennis van datamanagement en datagovernance.
 • Je hebt kennis van datakwaliteitsraamwerken en verbeter-cycli.
 • Je hebt algemene kennis van datamodellering en data-analytics en je hebt kennis van bedrijfsprocessen.
 • Je hebt algemene kennis van ontwikkel- en beheerprocessen op het vlak van IT en informatievoorzieningen.
 • Je hebt kennis van de referentiearchitecturen gegevenshuishouding en document- en archiefbeheer.
 • Je hebt kennis van de verticale datadefinitie-architectuur en de horizontale data-architectuur.
 • Je hebt bij voorkeur een wo-masterdiploma.

Jouw competenties

 • analyseren
 • omgevings- en organisatiebewustzijn
 • creativiteit
 • overtuigingskracht
 • netwerken

De afdeling - SSO Facilitaire Dienstverlening

Shared Service Organisatie Centrum Facilitaire Dienstverlening (SSO CFD) levert producten en diensten op het gebied van de bedrijfsvoering aan medewerkers van de Belastingdienst, Douane, Toeslagen én andere rijksdiensten. SSO CFD is een concerndienstverlener en voert samen met collega-concerndienstverleners de regie op het gehele pakket van de rijksbrede facilitaire dienstverlening. 

Bij SSO CFD staat voor iedere medewerker het belang van de klant voorop. Wij voegen waarde toe aan de doelen en processen van onze klanten door hen te ondersteunen op het gebied van facilitaire dienstverlening, huisvesting, inkoop en informatiehuishouding. Zo kunnen onze klanten zich maximaal richten op hun primaire proces.

De organisatie - Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
• Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
• Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. 
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren. 

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment. 

Solliciteren bij de Belastingdienst 

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

1. Sollicitatie + selectie

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. 

2. Voorselectietest

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt. 

3. Sollicitatiegesprek

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek. 

4. Assessment

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd. 

5. Arbeidsvoorwaarden

We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer. 

Meer informatie

Meer informatie over de vacature? Kijk hier! Of contacteer Menno Scheffer via 06 - 18 59 68 08. 

Meer over de sollicitatieprocedure? Contacteer Robert van der Sluijs, adviseur Werving & Selectie, via 06 - 15 01 53 79. 

Geïnteresseerd? Solliciteer direct!

 • EY-SVG
close
Forgot password