Junior Econometrist / Stage

Company
Significant APE
Type
Fulltime
Location
Utrecht
Sector
Research, Data Analytics, Data Science, Data/AI Engineer, Economics
Required language
Dutch
Website
https://ape.significant-groep.nl/

Description

This vacancy is only in Dutch

Wat is het effect van begeleiding van statushouders op hun kans op een baan? Hoe herken je mensen die grote moeite hebben om een boete te betalen? Wat is het effect van overheidsbeleid op dakloosheid van jongeren? Dit is een greep uit de datavraagstukken die wij beantwoorden. Zie jij jezelf hier al aan werken?

Zie jij uitdaging in de complexiteit van maatschappelijke vraagstukken? Haal je graag inzichten uit data om daarmee impact te maken? Maak dan met ons het verschil.

Wij zijn op zoek naar net startende collega’s.

Over ons

Significant APE is een onderzoeks- en adviesbureau dat bestaat uit leergierige en ambitieuze professionals. Opdrachten voeren wij in teamverband uit, maar zelfstandigheid, ambitie en assertiviteit staan bij ons hoog in het vaandel. Wij werken bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van verdeelmodellen en we doen evaluaties waarvan een effectmeting vaak een belangrijk onderdeel is. Wij maken gebruik van geavanceerde econometrische modellen en machine learning. Wij werken veel aan maatschappelijke vraagstukken in opdracht van ministeries en gemeenten.

Wat ga je doen?

Als stagiair of startend econometrist doe je voornamelijk data-analyses en loop je mee in projecten. Dit doe je in een gemixt team van mensen met verschillende functies en achtergronden. De data-analyses doe je altijd samen met een andere econometrist of data-analist zodat je de mogelijkheid hebt om te sparren en zo het beste uit de data en uit jezelf te halen. 

Voorbeelden van projecten waaraan je kunt meewerken zijn:

  • Het ontwikkelen van een simulatiemodel beschermd wonen dat het aantal cliënten per jaar voorspelt in verschillende scenario’s. 
  • Het onderzoeken van belemmeringen van bijstandsgerechtigden bij het delen van woonruimte. Als econometrist onderzoek je in dit geval het effect van de kostendelersnorm op dakloosheid van jongeren. 
  • Doorontwikkeling van het risicovereveningsmodel. Met het risicovereveningsmodel worden de verwachte kosten van verzekerden zo goed mogelijk ingeschat.

Wat breng je mee?

  • Affiniteit met maatschappelijke vraagstukken en de publieke sector;
  • Scherp en analytisch en je wordt graag uitgedaagd door complexe vraagstukken;
  • Ervaring met het uitvoeren van data-analyses;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
  • Een afgeronde universitaire master econometrie of een aanverwante opleiding;

Wat bieden wij je?

  • Werken aan projecten die er echt toe doen en daarmee bijdragen maatschappelijke uitdagingen;
  • Samenwerken met ambitieuze en gedreven collega’s;
  • Mogelijkheid en ruimte om je te blijven ontwikkelen;
  • Vrijheid om zelf richting te geven aan je werk;
  • Mensgerichte en warme organisatie waarin we naar elkaar omkijken;
  • Naast hard werken organiseren wij ook veel sociale activiteiten waaraan je kunt deelnemen;
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een mobiliteitsbudget of een leaseauto, een jaarlijks opleidingsbudget en dertig vakantiedagen.

Sollicitatieprocedure

Wij willen dat je direct een goede indruk krijgt van de werksfeer en het werk dat je gaat doen, daarom voer je het eerste en tweede sollicitatiegesprek met je eventuele toekomstige collega’s. Het eerste gesprek is vooral om wederzijds te inventariseren of er een klik en passende motivatie is. Vervolgens vragen wij je een schriftelijke opdracht te doen, passend bij de functie. De uitkomst hiervan bespreken wij dan in het tweede gesprek en gaan dan dieper in op jouw ervaring en ambities voor de toekomst.

Zijn wij allebei na dit tweede gesprek enthousiast, dan volgt een screening bij een extern bureau. Bij dit assessment worden jouw drijfveren in kaart gebracht, hoe jij het best kan functioneren én of de functie van junior econometrist bij jou past. Ga je bij ons starten dan vormt het rapport van deze screening de basis voor jou én ons voor je ontwikkeling bij Significant APE.

Solliciteren?

Wil je met jouw kwantitatieve vaardigheden impact maken? En ben je benieuwd naar ons bedrijf? Dan maken wij graag kennis met je!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Maartje Gielen.

Geen sluitingstermijn

Omdat wij het belangrijk vinden de juiste kandidaat voor deze functie te vinden, hanteren wij geen sluitingstermijn. Zolang wij nog op zoek zijn naar collega’s, blijft deze vacature online staan. Wil je solliciteren op deze functie? Dan ontvangen wij graag je cv en motivatiebrief op werkenbij@significant.nl. Dit e-mailadres kun je ook gebruiken voor vragen over de sollicitatieprocedure.

Stage/ scriptie

Ben je nog niet afgestudeerd en wil je stage lopen om erachter te komen of ons bedrijf bij jou past? Neem dan ook contact op met Maartje Gielen of stuur een mail naar werkenbij@significant.nl. Een optie is bijvoorbeeld om mee te draaien in een lopend project en tegelijkertijd je scriptie te schrijven. Wij verkennen samen met jou graag de mogelijkheden.

Wij doen de werving graag zelf. Dus bureaus hoeven niet met ons mee te denken.

  • EY-SVG
close
Forgot password