Data engineer toezicht, bezwaar en klantinteractie

Company
Belastingdienst
Type
Parttime
Location
Utrecht
Sector
Data/AI Engineer
Required language
Dutch
Website
http://bit.ly/belastingdienst-kraket

Description

Note: This vacancy is only in Dutch.

Als ervaren data engineer draag jij vanuit Utrecht bij aan een slimmere, snellere en effectievere Belastingdienst. Je ontwerpt en implementeert de technische basis voor geavanceerde analytische applicaties in de grootste dataverzameling van Nederland.

 • Bachelor - hbo/master/doctoraal
 • 32-36 uur
 • Data & Analyse
 • € 3.503,- / € 5.343,- bruto p.m.
 • Utrecht en hybride

Dit doe je bij de Belastingdienst

Samen met data scientists en business analisten ontwikkel je signaalmodellen, gebruikersapplicaties en analyses die bijdragen aan de kwaliteit en effectiviteit van onze dienstverlening aan burgers en bedrijven. Dit doe je met name voor de concernonderdelen Toezicht, Bezwaar en Klantinteractie. Je bent nauw betrokken bij het technisch ontwerp, de implementatie van de datapipeline, de realisatie van alle benodigde koppelingen, het testen en optimaliseren van de code en het in productie brengen van de applicatie. Je werkt dagelijks met SAS, Python en Teradata SQL.

Binnen je multidisciplinaire scrum-team neem jij de lead bij het op een zorgvuldige en gestructureerde manier ontwikkelen van signaalmodellen en gebruikersapplicaties. Ook los je de eventuele technische en procedurele barrières op door in gesprek te gaan met architecten, IT-specialisten en datamanagers. Bovendien help je de product-owner bij het opstellen van haalbare userstory’s en denk je met de data scientists mee over het consistent implementeren van innovatieve analysemethodes.

Een bijzondere baan, omdat...

 • Je aan de slag gaat met de grootste verzameling data van Nederland.
 • Je in een organisatie komt waarin nog niet alles is vastgelegd en waarin je in belangrijke mate bijdraagt aan de uiteindelijke proces- én productinrichting ervan.
 • Je je verder kunt ontwikkelen bij onze eigen academy, én fijne collega’s hebt van wie je kunt leren.
 • Je kunt deelnemen aan onze driedagenchallenges en je de mogelijkheid krijgt om mee te werken aan innovaties in het conceptlab.

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt minimaal hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt ervaring met het ontwerpen en realiseren van software in bijvoorbeeld SAS, Python, R, C#, PHP of Java.
 • Je hebt ervaring met (Teradata) SQL.
 • Je bent bekend met het onderbrengen van codes in versiebeheer en met het ontsluiten en koppelen van grote en complexe databases.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.

Jouw competenties

 • samenwerken
 • analyseren
 • klantgerichtheid
 • organisatiesensitiviteit
 • voortgangscontrole

De afdeling - Corporate Dienst Datafundamenten en Analytics

De Corporate Dienst Datafundamenten en Analytics (DF&A) werkt voor directies van de Belastingdienst die belast zijn met de fiscale behandeling van burgers en bedrijven én voor bedrijfsvoering. DF&A levert signaalmodellen en informatiedashboards die zijn gebaseerd op de analyse van ‘big data’ en die de organisatie inzicht geven in de mogelijkheden om werkzaamheden slimmer en beter uit te voeren. Zo kunnen op informatie-gestuurde wijze keuzes worden gemaakt in bijvoorbeeld handhavingsstrategieën, behandeladviezen en procesinrichtingen.
De signaalmodellen en dashboards worden gebouwd door gebruik te maken van innovatieve IT-ontwikkelingen en het koppelen van zeer divers aangeleverde data. DF&A maakt hiervoor gebruik van een zelfontwikkelde methodiek om data op te bouwen tot datafundamenten, die de basis zijn voor de producten.

De organisatie - Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
• Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
• Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. 
• Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren. 

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment. 

Voor meer informatie kan je kijken op de website.

 • EY-SVG
close
Forgot password