Data Engineer

Company
Belastingdienst
Type
Fulltime
Location
Utrecht
Sector
Data/AI Engineer
Required language
Dutch
Website
http://bit.ly/belastingdienst-kraket

Description

Note: This vacancy is only in Dutch.

Met jouw toekomstige collega’s bouwen aan de meest uitdagende datatransformaties binnen de Belastingdienst. Zo zorgen we voor een betere service en slimme fraudebestrijding. Dát is wat de dienst Datafundamenten en Analytics (DF&A) wil bereiken. Met jouw hulp als data engineer krijgen we dat voor elkaar. En dat met volop ontwikkelmogelijkheden.

Arbeidsvoorwaarden

 • Opleiding: Master-doctoraal
 • Vakgebied: Data en Analyse
 • Locatie: Utrecht
 • Werkuren: 32-36 uur
 • Salaris: €3.608,- / €5.503,- bruto p.m.

Bekijk alle arbeidsvoorwaarden

Dit doe je bij de Belastingdienst

De Belastingdienst heeft de grootste verzameling data van Nederland. Opgeslagen in verschillende systemen. Op basis daarvan werk jij mee aan nieuwe datagedreven modellen en reportingproducten. Je bent bezig met gestructureerde datafundamenten die geschikt zijn voor de analyticstoepassingen. Met SAS DI Studio kunnen enorme hoeveelheden data opgehaald worden. En daar bouw jij mee. Jij verwerkt de data zodat de data scientists ermee verder kunnen.

Samen met businessanalisten, data engineers en functioneel beheerders pak je vraagstukken op. Jullie zorgen dat we een betrouwbare basis bouwen, onderhouden en verder ontwikkelen. Zo bouwen we aan een financieel gezond Nederland.

Een bijzondere baan, omdat...

 • je mag werken met de grootste verzameling data van Nederland.
 • jouw werk de basis is van de producten van DF&A.
 • we onze eigen DF&A Academy hebben, waar jij je volop kan blijven ontwikkelen.

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt minimaal hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt ervaring als ETL specialist of data engineer.
 • Je hebt kennis van programmeren en SQL. 
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands.

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

1. Sollicitatie + selectie
Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

2. Voorselectietest
Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt. 

3. Sollicitatiegesprek
We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek. 

4. Assessment
Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd. 

5. Arbeidsvoorwaarden
We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer. 

Meer informatie

Meer informatie over de vacature? Kijk hier! Of contacteer Remco Bellemo, via 06 - 21 39 86 24.

Meer over de sollicitatieprocedure? Contacteer Laura de Jonge- van den Dikkenberg, adviseur Werving & Selectie, via 06 - 21 39 86 24

Geïnteresseerd? Solliciteer direct!

 • EY-SVG
close
Forgot password