Aankomend student

Beste aankomende student,

Op dit moment zit je waarschijnlijk in de bovenbouw van de middelbare school. Je bent aan het bedenken wat je in de toekomst zou willen doen. Waar ligt je passie en waar wil je meer over leren? Wat vind je interessant en waar ben je goed in?

Dit is de website van studievereniging Kraket, studievereniging van de studies Econometrie & Operationele Research en Econometrie & Data Science aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Wat is en doet een studievereniging?

Een studievereniging is er voor alle studenten van een bepaalde opleiding, in ons geval Econometrie. Vaak regelt een studievereniging de studieboekenverkoop. Ook worden er verschillende activiteiten aangeboden. Er zijn gezellige activiteiten, zoals een kart- of beerpongtoernooi. Zo leer je je medestudenten uit alle jaarlagen beter kennen en is de drempel om hulp te vragen kleiner. Er zijn ook formele activiteiten, hierbij kom je in contact met bedrijven die misschien wel je toekomstige werkgever zijn! Verder kun je bij Kraket ook altijd terecht met allerlei andere vragen of kun je zelf een bijdrage leveren door actief te worden in een commissie.

Je studiekeuze is erg belangrijk voor je toekomst. Het bepaalt waar jij je de rest van je leven mee bezig gaat houden. Toch bepaalt je studiekeuze niet alles. Je hebt altijd de mogelijkheid om zelf een richting te geven aan je studie of keuzevakken zo te kiezen dat je toch nog een andere kant op kunt.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wij vinden het belangrijk dat er goede voorlichting is voor studiekiezers. Daarom vinden wij het ook altijd leuk om mensen een dag of dagdeel mee te nemen naar colleges, de VU te laten zien en alle mogelijke vragen te beantwoorden.

Ben jij geïnteresseerd in Econometrie & Operationele Research of Econometrie & Data Science? Wil jij een dag of dagdeel meekijken met een student? Stuur dan een mailtje naar info@kraket.nl 

Introductiedagen en het Texel Weekend

Nadat je je voor de studie Econometrie & Operationele Research hebt ingeschreven, staan er voordat je aan je eerste vakken begint leuke dingen op de planning! Allereerst worden er ieder jaar in augustus de Introductiedagen georganiseerd door de VU. Aan deze introductiedagen mogen alle aankomende bachelor studenten van de VU deelnemen. Gelukkig word je wel in een groepje ingedeeld met alleen maar econometristen. Deze dagen zijn bedoeld om op een leuke manier je medestudenten, de universiteit en natuurlijk de stad Amsterdam te leren kennen. Er is zowel overdag als ‘s avonds een gevarieerd programma samengesteld met sport, cultuur, feest, film en andere leuke dingen die je samen met je aankomende medestudenten onderneemt. Kortom: de introductiedagen, daar moet je bij zijn! 

Meer informatie over deze dagen vind je hier.

In het weekend voor aanvang van het collegejaar vindt het introductieweekend plaats. Het introductieweekend is alleen met eerstejaars en een aantal ouderejaars van de opleiding. Het zal een ontspannen weekend zijn waarbij er tijd is om gezellig met elkaar te voetballen, volleyballen, tafeltennissen, kaarten of gewoon rustig toekijkend een biertje te drinken. Er zullen ook docenten aanwezig zijn die je het één en ander kunnen vertellen over je studie en uiteraard kun je met al je vragen bij de ouderejaars terecht. 

  • Finaps2
  • Flow Traders 2
  • MIcompany
close
Wachtwoord vergeten