Goede doel 2021-2022

Resto VanHarte: Het Goede Doel van Kraket 2021-2022

Tijdens de ALV (september 2021) hebben wij vanuit de goede doelen commissie 4 prachtige goede doelen aan onze leden voorgelegd. Uit een stemronde is beslist dat Kraket zich dit jaar gaat inzetten voor het goede doel Resto VanHarte. Resto vanHarte is een organisatie die zich inzet tegen eenzaamheid en mensen in verbinding brengt, kort gezegd wat iedereen wel een beetje kan gebruiken in deze tijden van Covid.

Dit jaar zullen wij een goede doelen veiling en een andere activiteit voor Resto VanHarte organiseren. 

Doneer een item voor de veiling

Maar omdat wij ook erg enthousiast waren over de andere keuzes hebben we besloten om deze goede doelen ook even in het zonnetje te zetten, en wie weet in de nabije toekomst een mooie samenwerking tegemoet zien komen.

Resto van Harte:

Renske Westerhof (communicatie en publiciteit) over Resto vanHarte:

Een op de tien Nederlanders voelt zich ernstig eenzaam. Door tal van oorzaken missen zij aansluiting met de samenleving. Resto VanHarte brengt mensen met elkaar in verbinding om eenzaamheid tegen te gaan. Daarom organiseren en stimuleren we betekenisvolle ontmoetingen tussen buurtbewoners aan onze gemeenschappelijke eettafels. In onze buurtrestaurants verzorgt een vaste kern van vrijwilligers een betaalbare, gezonde en lekker maaltijd. Iedereen, ongeacht leeftijd, cultuur of maatschappelijke positie, is welkom om aan te schuiven. Zo werken we samen aan een Nederland waar niemand eenzaam is. 

In zo'n vijftig buurtrestaurants verspreid over twintig steden verzorgen  we één of twee avonden per week een driegangendiner, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. Binnen enkele uren tovert het Restoteam deze ruimte om tot een gezellig buurtrestaurant. Onder leiding van een professionele kok start de keukenploeg de voorbereidingen. Vrijwilligers doen in de buurt boodschappen, kleden de ruimte aan en dekken de tafels. Rond etenstijd schuiven de gasten aan.

Bij Resto VanHarte eten we wat de pot schaft. We gebruiken verse groenten. Er staat regelmatig vis op het menu en áltijd is er een vegetarische variant en halal vlees, mits hiervoor is gereserveerd.

Regelmatig nodigen we culturele clubs en wijkorganisaties uit die vertellen wat ze voor de gasten kunnen betekenen.”

Bekijk de website

YMPACT:

Ympact020 verbindt enthousiaste jongeren en maatschappelijke organisaties met elkaar. Ze motiveren jongeren, organisaties, scholen en opleidingen om zich in te zetten voor Amsterdam(mers). Daarnaast geven ze maatschappelijke organisaties handvatten om optimaal gebruik te maken van de talenten van deze jonge vrijwilligers. Jongeren krijgen bij hun de kans zich in te zetten voor een ander en tegelijkertijd veel te leren. Meld je aan voor een activiteit op onze website, of vul het contactformulier in als je meer over de organisatie wilt weten of langdurig vrijwilligerswerk wilt doen!

Bekijk de website

Voedselbank:

De Voedselbank Amsterdam heeft, in lijn met Voedselbanken Nederland, als belangrijkste doel: mensen van voedsel te voorzien die dat – tijdelijk – niet op eigen kracht kunnen. Wekelijks voorzien wij 1900 gezinnen, bestaande uit 4200 personen, verdeeld over 12 uitgiftepunten in Amsterdam van een voedselpakket. Zij doen dit door het inzamelen van voedsel dat anders weggegooid zou worden.

De overige kernwaarden zijn onder andere dat zij uitsluitend werken met vrijwilligers en dat ze neutraal en onafhankelijk zijn ('burgers voor burgers'). Daarbij schenken zij voedsel zonder tegenprestatie en verdelen zij het voedsel zo eerlijk mogelijk.

Bekijk de website

Je mag er zijn:

Stichting ‘Je mag er zijn’ Midden Nederland is een onafhankelijke stichting met een voltallig bestuur en eigen financiële administratie. Hun doel is om pleegkinderen in pleeggezinnen of gezinshuizen de praktische helpende hand te bieden. Dit doen ze door middel van het gratis verstrekken van 2e hands kinderkleding, speelgoed en andere artikelen die nodig zijn om een kind in een pleeggezin of gezinshuis op te vangen.

Bekijk de website 

  • Finaps2
  • Flow Traders 2
  • MIcompany
close
Wachtwoord vergeten