Vorige goede doelen

2020-2021 Dirk Kuyt Foundation

Het goede doel van dit jaar was de Dirk Kuyt Foundation. Voor veel van ons is sporten een belangrijk onderdeel in ons leven. De Dirk Kuyt Foundation is een stichting met als doel om iedereen met een beperking te kunnen laten sporten. Niet alleen vanwege de fysieke functie die sport heeft, maar ook juist vanwege de sociale rol die sport vervult in het leven van veel mensen. De Dirk Kuyt Foundation maakt sporten voor veel mensen met een beperking mogelijk door zich te richten op aangepaste sportvormen. Dit kan rolstoeltennis, G-voetbal, een topfit programma zijn en ga maar zo door. Ook Kraket heeft dit jaar een bijdrage kunnen leveren aan dit goede doel. Net als afgelopen jaar hebben we ervoor gekozen om een veiling te houden, waar we maar liefst 911 euro hebben opgehaald! Daarnaast zijn we zelf in de huid van vrijwilligers van de Dirk Kuyt Foundation gekropen en hebben een aantal Kraketters een sportles gegeven aan mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking op verschillende locaties van Hartekamp Groep in Haarlem. Iets wat zowel door de deelnemers als door de Kraketters goed ontvangen werd. 

2017-2018 Stichting Move

Twee commissies van studenten zijn aan het begin van het jaar gevormd, die allebei een samenwerking aangingen met een basisschool: El Kadisia in Amsterdam-West en De Tamboerijn in Gaasperdam. Aan de hand van vier sessies op de basisschool zijn we aan de slag gegaan. De eerste sessie was een kennismaking, voor zowel de kinderen als de studenten. De sessie daarna was een buurtverkenning, om aan de hand van het gekozen thema te kijken wat er te verbeteren was in de buurt. De kinderen van El Kadisia gingen aan de slag met het thema ‘Veiligheid en Welzijn’ en de kinderen van De Tamboerijn met het thema ‘Ontmoeting en Contact’. Sessie drie stond in het teken van kiezen: waar zouden de klas en de studenten samen mee aan de slag gaan? Bij El Kadisia werd de keuze gemaakt voor een schonere buurt, en door het versieren van een aantal vuilnisbakken hebben ze geprobeerd dit te verbeteren. De kinderen van de Tamboerijn kozen om wat te doen voor hun eenzame buurtgenoten, en hebben een sport- en spelochtend georganiseerd in Gaasperdam. De vierde sessie was de laatste voorbereiding voor de afsluitende activiteit.

Tussen de sessies op de basisschool door zijn de kinderen ook nog op bezoek geweest op de universiteit. Ze hebben een college gekregen over Pythagoras, hebben de VU leren kennen door een speurtocht en hebben in de pauze lekker kunnen voetballen op het campusplein. Veel van de kinderen waren nog nooit op de universiteit geweest of wisten niet eens af van het bestaan van de VU.

Al met al was het een ontzettend leerzaam jaar, voor zowel de kinderen als de studenten. De kinderen hebben geleerd dat ze dingen voor elkaar kunnen krijgen, en de studenten hebben geleerd hoe fijn het is om iets voor een ander te kunnen doen. Op deze manier hebben we samen ons steentje bij kunnen dragen aan ons geliefde Amsterdam.

2016-2017 Het Leger des Heils

Dit jaar zijn we langs geweest bij het Leger des Heils. Het Leger des Heils is een organisatie die ieder jaar duizenden mensen helpt met professionele zorg en begeleiding. Dit is niet alleen voor daklozen,  maar ook voor mensen met verslavingen of andere problemen. Het Leger des Heils streeft ernaar om hun cliënten zo goed mogelijk te laten her integreren in de samenleving. Contact met de buitenwereld is dus erg belangrijk.

Wij hebben een avond verzorgd voor de bewoners van Het Instroomhuis, waarbij ze konden genieten van een dinershow. Er waren drie groepen ingedeeld; een kookgroep, een groep die ging serveren en een entertainmentgroep. De koks hebben hun uiterste best gedaan in de keuken en konden zo heerlijke soep en pasta laten uitserveren door de uitstekende bedienen. De bewoners vonden het erg leuk dat zij een keer eten uitgeserveerd kregen in plaats van dat zij in de rij moesten staan om eten te krijgen. De muziek op de achtergrond verzorgd door de entertainers maakte het plaatje compleet. Een aantal van de bewoners waren zelfs zo enthousiast dat ze na het diner zelf ook nog wat noten hebben aangeslagen! De avond werd in Kraketstijl afgesloten met een aantal spelletjes en vooral heel veel gezelligheid tussen onze leden en de bewoners van het Instroomhuis!

In plaats van geld te doneren, hebben we een tafelvoetbalspel voor de bewoners gekocht, wat je op de rechterfoto kan zien. Zo wordt de woonkamer gezelliger en kunnen de bewoners nog meer met elkaar in contact komen. De tafel is goed ontvangen door de bewoners!

Wij van de commissie kijken terug op een geslaagde avond en een geslaagd cadeau waar we veel mensen blij mee hebben gemaakt!

2015-2016 Dance for Lyme

Dit jaar zijn we voor het steunen van een goed doel een samenwerking aangegaan met Dance for Lyme. Dance for Lyme is een initiatief om meer aandacht te vragen voor de ziekte van Lyme door middel van dansoptredens en workshops. In het studiejaar 2015/2016 is besloten geld te doneren aan dit initiatief. In ruil hiervoor hebben we een workshop hiphop mogen volgen. Een groep van ruim 25 Kraketters heeft op de beats van ‘Get Ugly’ van Jason Derulo een choreografie onder de knie gekregen en hun dans skills flink verbeterd. Na deze intensieve sessie is er nog een drankje gedronken met de instructrices van Dance for Lyme. Het door ons gedoneerde bedrag wordt net als elke andere donatie aan Dance for Lyme gedoneerd aan Stichting Tekenbeetziekten.

Stichting Tekenbeetziekten is opgericht uit een dringende behoefte aan meer volledige informatie over het brede spectrum van tekenbeetziekten en voor het werven van fondsen voor onderzoek. Jarenlang zijn tekenbeetziekten, zoals de ziekte van Lyme, onderbelicht geweest. In Nederland is pas een aantal jaren aandacht voor deze problematiek.

De Stichting Tekenbeetziekten wil bekendheid, voldoende aandacht en zo volledig mogelijke kennis van tekenbeetziekten stimuleren en de gevolgen die deze ziekten kunnen hebben zoveel mogelijk beperken. De Stichting richt zich op fondsenwerving om een financiële bijdrage te kunnen leveren aan het prioriteren en bevorderen van onderzoek.

  • Finaps2
  • Flow Traders 2
  • MIcompany
close
Wachtwoord vergeten