Over ons

Algemeen

Kraket is de studievereniging voor Econometrie studenten aan de VU. Kraket is opgericht op 14 juli 1972 en de naam Kraket staat voor ‘Kritische Aktuarissen en Econometristen’. Het overgrote deel van de econometriestudenten is lid van de vereniging en daartoe is dan ook alle reden. In onze kamer (HG-8A30) kun je elke werkdag boeken kopen, vragen stellen, werken of gewoon gezellig langskomen. Op maandag zijn we van 12.30 tot 17.00 geopend en dinsdag t/m vrijdag zijn we van 10.00 - 17.00 geopend. 

Kraket verenigt studenten en het bedrijfsleven door middel van casedagen, inhousedagen en de jaarlijkse LED (Landelijke Econometristendag), waarbij leden in contact kunnen komen met bedrijven en zich kunnen oriënteren op de arbeidsmarkt.

Verder wordt er eens per twee jaar een studiereis naar het buitenland georganiseerd. In 2019 is een groep studenten afgereisd naar Marrakesh en Casablanca, waar zij verschillende bedrijven, een universiteit en de Nederlandse ambassade hebben bezocht en uiteraard ook de steden hebben verkend. Eerdere studiereizen gingen o.a. naar Lissabon, Madrid, Istanbul, Tokyo, New York en Atlanta, Hong Kong en Brazilië. 

Ook de drukpers draait bij Kraket op volle toeren. Ieder kwartaal verschijnt er een editie van de Ecotribune. In dit informale econometristenblad wordt uitgebreid verslag gedaan van de georganiseerde activiteiten. Daarnaast verschijnt er elke maandag een nieuw artikel op de SECTOR pagina. Deze formele, online redactie brengt diverse artikelen uit die bestaan uit bedrijfsartikelen, columns, interviews, artikelen door docenten, artikelen door gastschrijvers en nog veel meer.

Uiteraard worden door Kraket ook ontspannende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan de Sinterklaasviering, het jaarlijkse pooltoernooi en een aantal borrels en feesten, maar Kraket is ook zeer sportief. Sporten als voetbal, karten, schaatsen en squash komen regelmatig aan bod. Aan het einde van het jaar organiseert het bestuur een weekendje weg naar een, voor de leden, onbekende locatie. Tijdens dat weekend, het Kraketweekend, leer je mensen uit andere studiejaren op sportieve en ontspannende wijze goed kennen.

  • Finaps2
  • Flow Traders 2
  • MIcompany
close
Wachtwoord vergeten