Hangover 69

Het is natuurlijk een eer en een waar genoegen om op deze manier vereeuwigd te worden op de website van Kraket met ons sterrenensemble dat de naam Hangover 69 draagt. Iedere trouwe Kraketter kent ons team natuurlijk al, maar bij deze zullen wij ons nog een keer voorstellen! 

Hangover 69 is het team dat in de diepste krochten van de kelderklasse in zaalvoetbal te vinden is. Wij spelen onze wedstrijden op het sportcentrum van Uilenstede en zijn uiteraard te herkennen aan het kenmerkende rode (hoe kan het ook anders) shirt met het zwarte broekje. Verder zijn wij te vinden in de negende (jawel, de laagste) klasse van het zaalvoetbal op Uilenstede. Dit mag echter de pret en de prestaties niet drukken: aan het einde van het voortijdig afgebroken vorige ‘coronaseizoen’ stonden wij bovenaan! Dit betekent dat Hangover 69 een heuse kampioenstitel op zak heeft en dus titelverdediger is in de negende klasse! 

Onze speelstijl is er uiteraard één die plezier, kwaliteit en tegelijkertijd ook tactisch vernuft combineert. Flitsend positiespel in de aanval wordt afgewisseld met het vechten voor iedere bal achterin. Een hoogstandje en een blunder zo nu en dan mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Onze attractieve speelstijl leidt regelmatig tot hoge bezoekersaantallen. Wil jij dus samen met andere Kraketters een potje kwalitatief hoogstaand voetbal zien met een beregezellige derde helft als leuke bijkomstigheid? Aarzel dan niet om één van ons een berichtje te sturen om uit te vinden wanneer onze volgende wedstrijd plaatsvindt! Wij spelen meestal op vrijdagen in de avond. 

Een team bestaat natuurlijk uit een mix van verschillende talenten en kwaliteiten, en dit is heel aardig terug te zien in onze selectie. Ik presenteer hierbij dan ook de geweldige individuele talenten die Hangover 69 tot een bijna onverslaanbaar geheel maken! We beginnen natuurlijk bij onze doelverdediger: Sebastian. 

Sebastian is een uitstekend meevoetballende keeper die geniale reddingen afwisselt met hier en daar een twijfelachtig moment. Een terugspeelballetje onder zijn voet door laten gaan kan dan ook gebeuren. Gelukkig voeren de geniale reddingen de boventoon. Aardig om te vermelden: Sebastian is de enige die nog nooit gescoord heeft in ons team. Niet zo gek natuurlijk als keeper, maar hij staat dan ook te popelen om de volgende penalty te nemen voor ons team. Als meevoetballende keeper daagt hij de tegenstander soms goed uit om toch op het laatste moment de bal naar een medespeler te passen, waardoor er ruimte ontstaat voor ons team. De aanval begint achterin! 

We gaan verder met onze rots in de branding achterin: Jonathan. Jonathan is een voetballer in hart en nieren en straalt dat uit met zijn (soms) nogal aanwezige karakter in de zaal. Een periode van 5 minuten zonder dat je zijn stem boven de rest uit hoort zou een unicum zijn. Gelukkig bedoelt hij alles goed en kan hij onze ploeg soms ook op sleeptouw nemen met een kiezelhard schot van afstand. Helaas wil hij soms ook nog wel eens te veel hooi op zijn vork nemen achterin en probeert hij soms net een mannetje te veel uit spelen. Enfin, zonder de verdedigende kwaliteiten van Jonathan zou ons team het toch echt een stuk vaker lastig hebben. 

We gaan verder met nog een echte rauwdouwer achterin: Denzel. Denzel is de stoomwals langs de rechterflank die menig aanvaller angst aanjaagt met zijn imposante postuur. Het technische vernuft dat lang geleden in de benen van Denzel gezeten moet hebben is niet altijd meer zichtbaar, maar soms vangen we een glimp hiervan op door middel van een geniale hakbal of subtiele steekpass. Denzel stond erg lang droog (haha niet op die manier, of toch wel?) maar heeft vorig seizoen toch echt het net weten te vinden. Een moment van pure vreugde en een uitspatting van geluk. We zijn blij dat Denzel erbij is, zonder hem mist ons team toch echt een stukje karakter en doorzettingsvermogen. 

De volgende vleugelflitser is Martijn. Het meest op de rechterflank te vinden combineert hij passie en strijdlust met een meer dan prima schot om aanvallend ook op te vallen. Het is dan eigenlijk ook niet verbazingwekkend dat Martijn vaak een gooi doet naar de topscorerstitel. Martijn blijft maar gaan en lijkt soms wel een derde long te hebben. Hij voegt die echte Noord-Hollandse winnaarsmentaliteit (en de nodige goals) toe aan ons team is daarom een essentieel onderdeel van ons team. Verdedigend laat hij soms zijn mannetje nog wel eens lopen, maar dit maakt hij vaak in de daaropvolgende counter van ons meer dan goed. 

En de volgende: Stef. Klein van stuk, maar laat zich niet zomaar opzij zetten. Zijn daden soms groot: zo scoorde hij de mooiste goal in de geschiedenis van ons prachtige team door middel van een fantastische lob vanaf de middellijn om zo de winnende goal te scoren in de blessuretijd. Ook Stef staat vaak centraal achterin of rechts op de vleugel. Kenmerkend is zijn overzicht en rust aan de bal en hij staat verdedigend eigenlijk altijd op de juiste plek. Met een beter schot zou Stef ook aanvallend de ster van de zaal zijn. Gelukkig is Stef samen met Denzel wel onze ster in de derde helft. 

We gaan verder met de andere vleugel. Koert is altijd te vinden op de linkerflank met zijn fantastische linkerbeen. Atletisch als hij is blijft hij maar op en neer stuiven langs de flank. Aan techniek mag het soms nog wel eens ontbreken. Koert komt met zijn snelheid vrij vaak alleen op het doel af, maar verzuimt vervolgens de score vaak op te voeren. Als echte doorzetter is hij echter wel bereid om zoveel mogelijk te leren op zoveel mogelijk posities en zo is hij een gewaardeerde kracht in het team. Zijn multifunctionaliteit blijkt uit het feit dat hij ook wel eens een wedstrijdje heeft gekeept! 

 De volgende met een techniek die hem soms in de steek laat: Hylke. De jongen voor wie normaal gesproken altijd het bedje gespreid is moet in de zaal ineens strijden en zwoegen. Dit doet hij echter met verve. Ook Hylke is een speler die maar blijft gaan langs de linkerflank en menig aanvaller het vuur aan de schenen legt. Verdedigend is hij enorm verbeterd en aanvallend kan hij met beide benen de combinatie aangaan om zo de tegenstanders zwakke plekken bloot te leggen. Hylke staat normaal gesproken bekend als de rust zelve, maar kan zich in de zaal wel eens laten gaan door iets te hard door te gaan op een tegenspeler die hij irritant vindt. 

De laatste die vaak aan de linkerflank speelt: Jacob. Ook wel ‘Bruller’ genoemd naar zijn achternaam en zijn kenmerkende stemgeluid. Jacob is een soort van Cristiano Ronaldo, alleen dan net niet. Karakteristiek zijn Jacobs acties vanaf links naar het midden om vervolgens de bal te missen of een schot te produceren dat meters naast gaat. Gelukkig heeft Jacob een uniek wapen: de punter. Met deze verrassende techniek zet hij vele keepers op het verkeerde been en pikt hij zo zijn doelpuntjes mee. Wanneer Jacob eens aanwezig is, is hij daarom een waardevolle toevoeging. 

Dan hebben we Loek, de alleskunner. Loek is een soort buffel. Zoals we allemaal weten is massa traag: Loek is traag op gang maar niet af te stoppen zodra hij eenmaal op gang is. Klein nadeel: soms is hij ook niet te stoppen wanneer hij dat wel graag zou willen. Maar hiermee doen we Loek tekort, want Loek heeft een verrassend goede techniek en is soms een balkunstenaar. Loek is een aanspeelpunt die op kracht ook zijn mannetje voorbij kan gaan en in de verdediging ook niet verzetten is. Als absoluut hoogtepunt heeft Loek (door het volgende ook wel Loekakoe genoemd) een vijfklapper gescoord in een klinkende overwinning vorig seizoen. De conditie laat soms wat te wensen over, maar dit kunnen we hem vergeven. 

Dan gaan we verder met onze spitsen. De eerste is Tom. Tom heeft de image een lange slungel te zijn, maar is onderhand ook (misschien wel iets te veel) in de breedte gegroeid. Voor een lange slungel heeft hij een zeer degelijke techniek en hij kan soms dan ook een prima dribbel uitvoeren. Tom scoort helaas veel te weinig als spits en daarom moeten anderen dit klusje vaak voor hem klaren. Gelukkig kan hij wel kansen creëren en kan hij uitstekend uit de voeten in de kleine ruimte en de combinatie, waardoor hij niet volledig waardeloos is als spits. 

Last but not least: Daniël. Daniël kan gerust omschreven worden als een egoïstische spits. Altijd op zoek naar dat gaatje om een vernietigend schot te produceren. Hij ziet hierbij soms zijn medespelers over het hoofd. Dit wordt hem gelukkig wel vergeven, want Daniël is met stip onze topscoorder. Met een beetje een rare manier van dribbelen komt hij er op een of andere manier vaak langs om vervolgens de keeper te kunnen verschalken van dichtbij. Een heethoofd is hij soms ook, met scheenbeschermers spelen om zo lekker hard de duelletjes in te kunnen gaan is niet vreemd voor hem. 

Je hebt kunnen lezen dat er enorm veel verschillende specifieke kwaliteiten binnen ons team aanwezig zijn. Verder maakt onze gedeelde passie voor bier ons tot een team dat altijd wel 1 helft weet te winnen. Kom vooral een keer kijken!

  • Finaps2
  • Flow Traders 2
  • MIcompany
close
Wachtwoord vergeten